Manifestul competentelor digitale
11/02/2013
Concurs de eseuri pe tema: “Tehnologia si noi”
20/03/2013
Arata-le pe toate

Avanpremiera la Saptamana competentelor digitale 2013

Luni 24 februarie 2013 a avut loc la Liceul I.L. Caragiale evenimentul Safer Internet Day, avanpremiera la programul “Saptamana competentelor digitale”, editia 2013.

Organizat de IBM, Junior Achievement Romania si APDETIC impreuna cu elevii clasei a XI-a, evenimentul a prilejuit o discutie detaliata asupra necesitatii controlului, de catre orice utilizator, a informatiilor cu caracter personal pe retelele de socializare online. Pe baza ghidului IBM “Control Your Online Identity”, elevilor li s-au prezentat diferite tehnici de protectie a datelor personale si moduri de prezentare a profilului pe internet.

“Saptamana competentelor digitale” se va desfasura in perioada 26-31 martie 2013, sub organizarea Asociatiei producatorilor si distribuitorilor de echipamente de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Intre partenerii programului se numara: Ministerul pentru Societatea Informationala, Intel, Microsoft, HP, IBM, Junior Achievement, BSA, ANBPR-Biblionet, AGORA, Medialook si Hotnews.ro.

Ambasadorul “Saptamanii competentelor digitale” este Varujan Pambuccian.

“Saptamana competentelor digitale 2013” va include o serie de actiuni cum ar fi: Conferinta de deschidere (in 26 martie, 16:00, la sediul Intel), vizite ale grupului de elevi si studenti la companii IT si webinars.
Programul va include si o competitie de eseuri pe teme IT dotata cu premii, marile premii fiind Internship-uri de o saptamana la sediile unor companii participante la program (Intel Romania si HP Romania).
La evenimentul de deschidere va participa Michel Catinat, Head of Unit, DG Enterprise and Industry, European Commission.

Cu acest prielej va fi distribuita si brosura Manifestul competentelor digitale, elaborat un grup de experti sub coordonarea lui Dan Tapscott, autoritate mondiala in domeniul inovatiei si al impactului economic si social al tehnologiei informatiei.