Avanpremiera la Saptamana competentelor digitale 2013
07/03/2013
Saptamana competentelor digitale 2013
21/03/2013
Arata-le pe toate

Concurs de eseuri pe tema: “Tehnologia si noi”

Tehnologia ITC transforma rapid toate componentele vietii.

In ultimii zece ani, numarul de emailuri trimise zilnic la nivel mondial a crescut de la 12 miliarde la 247 miliarde, iar timpul petrecut online de la o medie de 2,7 ore pe saptamana la peste 18 ore. Intr-o astfel de lume, se impune redefinirea si ajustarea competentelor individuale, sociale si profesionale.
Ca urmare, intr-o economie globalizata, competentele digitale reprezinta un avantaj competitiv decisiv pe piata locurilor de munca.
Pe de alta parte, analistii Comisiei europene considera ca incepand cu 2015 peste 90% din joburile de pe piata muncii vor avea ca cerinta primordiala cunostinte IT de baza.

Dincolo de ceea ce ne ofera dezvoltarea tehnologiei, se pune problema cum ne pregatim noi azi pentru a face fata provocarilor economiei si societatii de maine.

Voi cum va pregatiti in acest sens?

Organizatorii “Saptamanii competentelor digitale” va propun sa redactati un eseu pe tema “Tehnologia si noi”, de circa 2000 semne, in format Times New Roman si sa-l trimiteti pana pe 3 aprilie 2013 la adresele de mail:
stan.andreea.emanuela@gmail.com; george.negoita@asociatiait.ro

Prin transmiterea eseului la adresele de email de mai sus, deveniti participant la concurs sunt, in conditiile precizate in prezentul anunt. Participantii sunt de acord ca datele lor personale sa fie prelucrate si sa intre in baza de date a organizatorilor si sa primeasca materiale informative pe aceasta tema pentru orice mijloace de comunicare.

La cererea expresa a participantilor, Organizatorii vor asigura participantilor dreptul de acces, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul de opozitie, dreptul de informare, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, publicata in Monitorul Oficial nr. 790 din 12 decembrie 2001.

Participantii la concurs au dreptul sa refuze in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare ca datele pe care le-au furnizat in legatura cu participarea lor la concurs sa fie prelucrate in scop de marketing direct sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop. Pentru exercitarea acestor drepturi, participantii vor trimite o cerere pe george.negoita@asociatiait.ro , intocmita in forma scrisa, datata si semnata.
Organizatorii si partenerii lor in desfasurarea concursului vor pastra confidentialitatea cu privire la datele personale ale participantiilor, le vor utiliza numai in scopurile stabilite prin prezentul anunt si le vor transmite catre terti numai in conditiile legii si ale prezentului anunt.

De asemenea, participantii garanteaza originalitatea eseurilor transmise, ca si faptul ca ei sunt titularii tuturor drepturilor asupra continutului si formei eseurilor. APDETIC primeste in mod automat dreptul nelimitat in timp si in spatiu de a folosi eseurile in orice modalitate si prin orice mijloc pentru ilustrarea derularii programului „Saptamana competentelor digitale 2013”, drept pe care il poate ceda partenerilor sai din program, daca este cazul.

Participantii vor primi premii oferite de APDETIC si partenerii sai din programul ”Saptamana competentelor digitale”.
Toti participantii vor fi premiati cu cate un stick de memorie USB sau cate un dispozitiv USB de incalzit cana, in perioada 3-30 aprilie 2013.

Pana la data de 4 aprilie 2013, vor fi desemnati castigatori autorii celor mai interesante doua eseuri, alese in functie de originalitatea abordarii temei si/sau de numarul de utilitati identificate pentru competentele digitale, cu conditia de a fi participat la cel putin o actiune din cadrul “Saptamanii competentelor digitale”, astfel cum acestea sunt mentionatepe site-ul www.asociatiait.ro.
Castigatorii vor fi anuntati p site-ul www.asociatiait.ro.
Cei doi castigatori vor beneficia de cate un training de cinci zile la sediile Intel Romania si, respectiv, HP Romania.