Despre APDETIC

...

APDETIC este o organizatie profesionala non-profit, independenta, cu personalitate juridica ce reuneste cele mai importante companii producatoare si distribuitoare de echipamente de tehnologia informatiei si comunicatiilor din Romania.

VIZIUNEA


APDETIC doreste sa fie organizatia reprezentativa a producatorilor si distribuitorilor de echipamente de tehnologia informatiei si comunicatiilor, sa constituie un factor eficient de aparare si promovare a intereselor profesionale ale companiilor din acest sector, sa fie un forum activ de idei pentru membrii sai in vederea identificarii unor masuri efective de imbunatatire a mediului de afaceri.


MISIUNEA


APDETIC are drept scop reprezentarea intereselor producatorilor si distribuitorilor de echipamente de tehnologia informatiei si comunicatiilor in relatia cu Guvernul si Parlamentul, fiind un partener de dialog autorizat si reprezentativ; prin interactiunea cu aceste foruri APDETIC isi propune dezvoltarea domeniului si a pietei echipamentelor TI&C in Romania si promovarea unor standarde profesionale ridicate in activitatea companiilor din sectorul TI&C.


OBIECTIVE


Asociatia si-a propus urmatoarele obiective:

1. sa sprijine prin mijloace proprii dezvoltarea si consolidarea activitatii companiilor producatoare si distribuitoare de echipamente TI&C
2. sa reprezinte interesele comune ale membrilor sai pe langa institutiile si organismele guvernamentale si private
3. sa reprezinte interesele comune ale membrilor sai in domeniul drepturilor de autor, reglementarilor fiscale, vamale etc.
4. sa elaboreze si sa promoveze aplicarea normelor de etica si conduita profesionala in cadrul activitatii companiilor producatoare si distribuitoare de echipamente TI&C.
5. sa contribuie activ, alaturi de alte asociatii si organizatii din sectorul TI&C , la crearea societatii informationale in Romania.


REALIZARI


Programul guvernamental „Euro 200”
A.P.D.E.T.I.C. a initiat in 2004 si a sustinut programul guvernamental “Euro 200” prin care elevii si studentii beneficiaza de un cupon de 200 de Euro pentru achizitionarea unui calculator. In urma derularii acestui program in 2009, 24.658 de tineri au achizitionat un calculator ca urmare a valorificarii cuponului primit de la stat.

Eliminarea accizelor la camerele foto digitale
Prevederea este aplicabila incepand cu data de 1 ianuarie 2005 si s-a realizat prin modificarea Codului Fiscal.

Finalizarea legii drepturilor de autor si a drepturilor conexe
Asociatia a contribuit la modificarea legii nr 8 /1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. In urma adoptarii legii de aprobare a OUG 123 care modifica si completeaza legea 8/1996 procentele care trebuie sa le plateasta utilizatorii drepturilor de autor au fost reduse substantial.

Leasingul pentru soft
A.P.D.E.T.I.C. a sprijinit initiativa propusa de Comisia de IT&C de la Camera Deputatilor privind extinderea procedurilor de leasing si in cazul soft-ului.

Implementarea Directivei 2002/96/CE privind deseurile de echipamente electrice si electronice
A.P.D.E.T.I.C. a contribuit la transpunerea in legislatia nationala a Directivei Europene sub forma Hotararii de Guvern 448/2005.

Infiintarea ECOTIC in aprilie 2006
Membrii A.P.D.E.T.I.C. au decis in aprilie 2006 infiintarea asociatiei de gestionare a deseurilor electrice si electronice ECOTIC, in conformitate cu HG 448/2005.