Seminar APDETIC & ANBPR: ROLUL BIBLIOTECILOR ÎN TRANSFORMAREA DIGITALĂ
21/11/2017
În săptămâna 19 – 25 martie cu toții ”suntem digitali”
12/03/2018
Arata-le pe toate

Seminar GDPR organizat de APDETIC

APDETIC a organizat, cu sprijinul ECOTIC, Seminarul GDPR în data de 1 februarie 2018, la Hotel Intercontinental, București. Odată cu intrarea în vigoare a noului Regulament GDPR, în luna mai 2018, modul tradițional de procesare și administrare a datelor personale și a informațiilor despre clienți și angajați va trebui modificat fundamental și va avea impact asupra tuturor departamentelor companiilor. În acest context, în cadrul seminarului au fost prezentate toate aceste noi prevederi, în vederea facilitării conformării companiilor românești la cerințele Regulamentului GDPR.

Seminarul a fost susținul de Av. Magda Popescu, membru IAPP (International Association of Privacy Professionals), care a detaliat pentru audiența numeroasă (peste 100 de participanți) setul de acțiuni necesare pentru alinierea la noile prevederi de protecția datelor cu caracter personal:

• Inventarierea datelor cu caracter personal
  • Stabilirea scopurilor în care se prelucrează datele
  • Evidența activităților de prelucrare
  • Securitatea datelor
  • Obținerea consimțământului
  • Respectarea drepturilor persoanei vizate

Participanții au fost familiarizați, în cadrul seminarului, cu conceptele generale cuprinse în noul regulament (date personale, prelucrare operator, procesator, persoană vizată), sfera materială și teritorială de aplicare a Regulamentului, principiile aplicabile prelucrării datelor cu caracter personal și care este impactul practic al acestor principii, obligațiile care le revin, inclusiv din perspectiva unor noi drepturi introduse pentru subiecții datelor, precum și aspectele legate de riscuri și sancțiuni.

S-a dorit pur și simplu realizarea unui efort de conștientizare. Din acest motiv și adresabilitatea a fost orientată primordial către membrii și partenerii  APDETIC și ai organizației sale-surori, ECOTIC. Ne-am propus ca, la finalul acestui seminar, participanții să înțeleagă despre ce e vorba în GDPR și care ar fi primii pași pe care să îi facă odată întorși la birou.” a declarat Av. Magda Popescu.

Pentru mai multe informații, www.asociatiait.ro si www.ecotic.ro