Incetarea suportului tehnic pentru utilizatorii de Window XP si Office 2003
31/03/2014
Comisia Europeana a lansat platforma online Watify
05/05/2014
Arata-le pe toate

TISP a lansat Smartbook Online: punctul de intalnire intre editori si IT-isti

Cum sa stimulezi dialogul intre sectorul si IT&C? Unde sa gasesti un spatiu real de schimburi de opinii si analize privind inovatia in productia de carte digitala?

Un raspuns concret vine din partea TISP ( Technology Innovation for Smart Publishing), reteaua tematica europeana coordonata de Asociatia Editorilor din Italia ( AIE) si sprijinita de Comisia Europeana in scopul incurajarii modelelor inovative de business in cele doua sectoare si promovarii inovatiei la nivel national si european.

In data de 8 aprilie TISP a lansat SMARTBOOK, o platforma online deschisa pentru profesionistii din domeniul editorial si respectiv IT&C.
Lansarea oficiala a platformei a fost gazduita in 8 aprilie 2014 de London Book Fair si de Asociatia Editorilor din Italia, care sunt parteneri in reteaua europeana, in cadrul seminarului “Sectorul editorial si sectorul IT&C: cum se schimba competentele in aceste domenii diferite pentru a putea lucra mai eficient impreuna”. Acesta este unul dintre evenimentele pe care TISP le organizeaza la marile targuri de carte si IT&C, precum si la conferintele internationale pe teme relevante pentru parteneriatul dintre cele comunitati. TISP a fost partener in acest seminar in cadrul campaniei eSkills for Jobs 2014, dedicata constientizarii cetatenilor europeni asupra rolului fundamental al oamenilor cu competente digitale in construirea unui cadru inovator si competitiv in Europa.

Locul central in SmartBook il reprezinta studiile de caz: exemple de colaborare intre sectorul IT&C si cel editorial, cum ar fi dezvoltarea de servicii noi in domeniul editorial cu valoare tehnologica adaugata, start-up-uri de interes si initiative de business care amplifica dialogul dintre cele doua comunitati si evidentiaza solutiile tehnologice care rezolva nevoile editorilor.

Smartbook va fi actualizat continuu cu rapoarte ale evenimentelor relevante organizate in cadrul retelei, studii de piata si interviuri cu profesionisti de talie internationala din cele doua domenii in scopul prezentarii detaliate a tendintelor si a subiectelor principale din lumea editorilor si IT-istilor.
Piero Attanasio , coordonatorul proiectului TISP din partea AIE( Asociatia italiana a editorilor) a evidentiat valoarea adaugata a acestei initiative: “Ca rezultat a sinergiei dintre sectorul editorial si cel tehnologic, SmartBook urmareste sa fie o punte intre aceste doua lumi, oferind repere pentru inovatie si o platforma pentru schimbul de analize, opinii si recomandari strategice”.

John Higgings, Directorul General Digitaleurope, un sustinator pasionat al SmartBook, a declarat “Noi credem in forta transformatoare a inovatiei bazata pe tehnologia IT&C. Smartbook exeplifica transformarile care au loc in domeniul editorial de cativa ani. Mai mult decat atat, Smart Book prefigureaza si schimbarile care vor veni”.

Anne Bergman-Tahon, Director al Federatiei Editorilor din Europa, confirma angajamentul acestora: “Smart Book va contribui la cresterea colaborarii dintre editori si producatorii de solutii IT&C pentru a oferi cititorilor europeni servicii mai bune. Conlucrarea cu Digitaleurope ofera editorilor posibilitatea de a anticipa dezvoltarile tehnologice si a inspira reprezentantii IT&C astfel incat acestia sa inteleaga mai bine sectorul nostru si sa lucreze cu noi pentru a dezvolta uneltele necesare zilei de maine”.

Detalii la: www.smartbook-tisp.eu; www.asociatiait.ro

Contacte TISP: progetti at aie.it

Linkedin Group: TISP – Technology Innovation for Smart Publishing

Twitter @tispnetwork #tispnet