Analize

...

Competenţe digitale pentru locuri de muncă

Pe măsură ce noile tehnologii se dezvoltă rapid, se face simţită nevoia corelării cunoștinţelor, abilităţilor, competenţelor utilizatorilor de tehnologia informaţiei și comunicaţiilor cu cele mai înalte standarde internaţionale și actualizarea acestora în cadrul unui proces educaţional continuu.
Nevoia acută de specialiști cu înalt nivel de calificare, creativitate și inovaţie a determinat Comisia Europeană să acorde prioritate programelor de instruire și perfecţionare a cetăţenilor europeni în domeniul ITC pentru asigurarea resurselor umane solicitate de o piaţă a muncii tot mai exigentă și sofisticată.

Un moment de referinţă în această direcţie îl reprezintă lansarea de către Președintele Barroso a Marii Coaliţii pentru joburi digitale în martie 2013. Între obiectivele perioadei 2014-2020 se detașează promovarea profesionalismului specialiștilor din sectorul ITC și crearea unui rezervor de talente pentru viitorii întreprinzători, lideri și manageri de companii care să utilizeze cu succes noile tehnologii.

În acest context, Comisia Europeană iniţiază în acest an Campania de conștientizare eSkills for Jobs care se va desfășura la nivelul întregului continent sub organizarea unui consorţiu format din Digitaleurope și European Schoolnet.

În România, campania este coordonată de APDETIC, care va organiza împreună cu partenerii săi o serie de activităţi ce includ conferinţe și seminarii, training, activităţi interdisciplinare, concursuri online, vizite la sediile unor firme din sectorul ITC și din mediul educaţional, în încercarea de a reuni tineri interesaţi de cariere bazate pe competenţe digitale și, respectiv companii și organizaţii care oferă oportunităţi de training și perfecţionare profesională pentru viitoarele locuri de muncă.


Descarca documentele anexate:

Brosura eSkills for jobs 2014
Pentru vizualizarea articolelor prezentate sub forma documentelor PDF anexate, va rugam sa urmati link-ul sau sa salvati fisierul apeland "Save Link As...". Pentru vizualizare veti avea nevoie de o aplicatie de redare a fisierelor PDF. Puteti folosi Adobe Reader disponibil spre descarcare de pe site-ul producatorului: Descarca Adobe Reader