Is there a job in ICT for me?
30/03/2014
TISP a lansat Smartbook Online: punctul de intalnire intre editori si IT-isti
15/04/2014
Arata-le pe toate

Incetarea suportului tehnic pentru utilizatorii de Window XP si Office 2003

După 8 aprilie 2014, utilizatorii de Windows XP si Office 2003 nu vor mai primi update-uri de securitate și nu vor mai beneficia de avantajele suportului tehnic oferit de Microsoft, situatie care va expune utilizatorii la riscuri potențiale, cum sunt cele de securitate sau de lipsa suportului din partea companiilor dezvoltatoare de software și producătorilor de hardware.

Din informatiile furnizate recent de Net Market Share sau StatCounter, 30% dintre PC-urile din Romania functioneaza inca pe Windows XP (cu o tendinta de utilizare in scadere, accelerata in ultimele 6 luni).

APDETIC, in calitate de asociatie reprezentativa a producatorilor si distribuitorilor de produse IT&C, considera necesar sa informeze utilizatorii de tehnologia informatiei despre implicatiile incetarii suportului oferit de Microsoft pentru sistemul de operare Windows XP si aplicatia de birou Office 2003, anume faptul ca echipa tehnica a producatorului nu va mai realiza si distribui update-uri, patch-uri si niciun alt fel de suport tehnic.

In acest context, pentru cei care continua sa utilizeze aceste programe, pot aparea probleme de tipul riscurilor si vulnerabilitatilor tehnice si/sau de securitate, precum si posibile costuri mai ridicate de intretinere a solutiilor/platformelor pentru Windows XP.

Pe de alta parte, acest moment reprezinta o oportunitate pentru optiunea de a beneficia de noi tehnologii adaptata ultimelor tendinte din piata. In acest scop, companiile sunt invitate să acceseze www.microsoft.ro/modern pentru a afla mai multe informații și pentru a beneficia de suport în planificarea upgrade-ului la Windows 8 și Office 365.