În săptămâna 19 – 25 martie cu toții ”suntem digitali”
12/03/2018
Prima intalnire a Consiliul Consultativ “Romania Digitala”
12/02/2019
Arata-le pe toate

Lansarea Campaniei “Hai pe net” 16 martie 2018

Vineri, 16 martie a avut loc conferinta de lansare a campaniei paneuropene “Hai pe Net” editia 2018 .

Fundația EOS România organizeaza în acest an Campania Hai pe Net alături de ANBPR și APDETIC ( Coalitia Skills4IT. Obiectivul campaniei este acela de a aduce  cât mai mulți români în spațiul virtual.

Campania se desfășora în perioada 19 – 25 martie 2018.

Aflată la cea dea noua ediție, campania susține organizarea de activități online, de la simple ore de alfabetizare digitală, la acțiuni ce vizează performanța în mediul online. Sunt încurajate să participe în campanie școlile, bibliotecile publice, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI), organizațiile neguvernamentale, cluburile copiilor, cluburile seniorilor sau orice alte organizații deschise publicului în care există computere sau dispozitive mobile cu acces la internet. Organizatorii promovează un set de activități pentru care oferă și premii.

  1. Primul clic – atragerea noilor veniți pe Internet. Activități adresate mai ales seniorilor, dar și persoanelor curioase să înțeleagă ce înseamnă și cum se folosește Internetul.
  2. Competențe digitale? No problem! – vizează testarea competențelor digitale pentru elevi de liceu și studenți interesați de cariere viitoare.
  3. Programare creativă prin Minecraft pentru Educație – activități adresate elevilor din gimnaziu care vor să învețe să scrie cod. Activitățile sunt organizate de către profesori.
  4. Cursuri online de perfecționare pentru e-facilitatori, dascăli și bibliotecari – profesorii și bibliotecarii sunt încurajați să urmeze cursuri de perfecționare digitală, recunoscute în întreaga lume.
  5. Promovarea accesibilității web – activități adresate oricui ajută nevăzători să navigheze facil Internet.
  6. Securitate cibernetică prin CISCO NetAcad – activități ce vizează tinerii, adresate cu ajutorul cadrelor didactice sau bibliotecarilor care țin cursul Introduction to Cybersecurity dezvoltat de Cisco prin programul NetAcad

Mai multe detalii pe www.eos.ro

http://www.eos.ro/userfiles/files/Ghid%20campanie%20HPN2018(1).pdf