Comisia Europeana a lansat platforma online Watify
05/05/2014
Comisia europeana lanseaza Competitia eSkills for jobs 2014
01/07/2014
Arata-le pe toate

Live Studies și Watify, platforme pentru un viitor digital

Vineri 30 mai, la Hotel Royal, Bucureşti a avut loc lansarea platformei Live Studies și prezentarea platformei online Watify – Stimulating Digital Entrepreneurship in Europe, manifestări desfășurate în cadrul campaniei eSkills for jobs Romania 2014.

Live Studies a pornit de la ideea unei platforme care să creeeze un spaţiu de colaborare live, online, sincron şi interactiv pentru utilizatori.  Viziunea care a stat la baza dezvoltării sale a fost de a crea o singură lume, care să îmbine dimensiunea reală cu cea virtuală, de a aduce împreună oameni în lumea online, simplificând interacţiunea şi colaborarea din locaţii diferite, într-o manieră naturală şi intuitivă.

Live Studies reprezintă o platformă care facilitează interacţiunea sincronă între participanţi aflaţi în locaţii la distanţă, într-un spaţiu de lucru comun. Pe măsură ce participanţii interacţionează în timp real (audio/video), acţiunile lor sunt replicate pe toate dispozitivele conectate.

Live Studies este prima platformă pentru meditaţii online, proiectată pentru a extinde meditaţiile tradiţionale în spaţiul virtual, eliminând barierele geografice şi oferindu-le elevilor acces la profesorii pe care îi doresc. Folosind platforma Live Studies, procesul de învăţare este centrat pe interacţiune completă, pe colaborare şi implicarea  elevului și a profesorului, păstrând aceeaşi experienţă cu care  aceștia sunt obişnuiți la meditaţiile tradiţionale.

„Suntem un start-up românesc care a dezvoltat o platformă ce aduce împreună elevi şi profesori din locaţii diferite, într-un spaţiu dedicat meditaţiilor online în timp real”, a afirmat Varujan Pambuccian, cel care a prezentat platforma și care este unul dintre realizatorii acesteia.
„Folosind o tehnologie proprietară, în curs de brevetare, bazată pe conceptul de virtualizare, colaborare şi interacţiune, Live Studies vine cu facilităţi dezvoltate pentru meditaţii online, precum: caiete de lucru şi tablă digitală care suportă pagini multiple, caiete de lucru private şi comune pentru profesor şi studenţi, funcţie de salvare, reluare şi rezumare a sesiunii de meditaţii şi o multitudine de alte facilităţi utile care permit educaţia de calitate într-o lume virtuală.

Filosofia pe care ne axăm se regăsește în sloganul companiei: ”Enjoy One World”. Acum este posibil să înveţi şi să studiezi online citind, scriind şi desenând colaborativ cu mentorul tău.  Soluţiile şi tehnologia noastră firească pentru meditaţii la distanță vor schimba modul în care se învață şi se studiază online. Studenţii pot asista şi interacţiona cu profesorii şi între ei, se pot auzi și vedea”, a mai adăugat el.

În timpul demonstrației au colaborat interactiv participanți din sală sau aflați la distanță, în București, Focșani și Paris.

Aplicația poate fi descărcată pentru testare de la adresa:
http://www.livetutoring.org/content/downloads

În partea a doua a conferinței, Valentin Negoiţă, Presedinte APDETIC, a prezentat platforma online Watify, lansată de Comisia Europeană pentru a încuraja crearea a 1,5 milioane de joburi în economia digitală a Europei.

“Principala preocupare a întreprinzătorilor europeni nu este lipsa de idei ambițioase, ci teama de a le transmforma în realitate. Mulți oameni cu idei bune nu îndrăznesc să devină întreprinzători din cauza îndoielilor”,  se mentioneaza in Comunicatul Comisiei europene.

Watify va ajuta întreprinzătorii să depășească barierele care îi împiedică să demareze propriile afaceri. Această inițiativă îi va ajuta să înțeleagă faptul că fiecare întreprinzător de succes a avut la un moment dat îndoieli și că succesul începe să se materializeze când îți pui în aplicare ideile.   Platforma va veni în ajutorul companiilor deja înființate din toate sectoarele demonstrând oportunitățile multiple de dezvoltare a activității existente prin utilizarea tehnologiiilor, îndepărtarea îndoielilor și stimularea lor spre acțiune.

Inițiativa Watify se va derula în Europa timp de doi ani. Obiectivul său este de a dezvolta antreprenoriatul digital în Europa. Inițiativa  oferă inspirație, suport practic și consiliere pentru întreprinzători și afaceri existente, ajutându-i să realizeze pe deplin oportunitățile pentru creștere și inovație prin folosirea tehnologiilor digitale.

Platforma Watify este finanțată de Comisia Europeană și coodonată de Deloitte Belgia, Digitaleurope și European Business Net în cadrul Proiectului european Stimulating Digital Entrepreneurship.

APDETIC este organizația coordonatoare a activităților de conștientizare din cadrul acestui proiect în România.

https://www.facebook.com/pages/Apdetic/186244384742299

În finalul conferinței, Varujan Pambuccian, Felix Enescu și Valentin Negoiță au prezentat principalele tendințe actuale și viitoare în IT&C.
La conferinţă au participat reprezentanți ai Parlamentului Romaniei, ai Ministerului Educaţiei Naţionale, ai Universitatii Politehnice Bucuresti,  ai sectorului ITC,  studenti si elevi, mass media.