Concurs de eseuri pe tema: “Tehnologia si noi”
20/03/2013
Saptamana competentelor digitale 2013, la final
05/04/2013
Arata-le pe toate

Saptamana competentelor digitale 2013

In ultimii zece ani, numarul de emailuri trimise zilnic la nivel mondial a crescut de la 12 miliarde la 247 miliarde, iar timpul petrecut online de la o medie de 2,7 ore pe saptamana la peste 18 ore. Intr-o astfel de lume, se impune redefinirea si ajustarea competentelor individuale, sociale si profesionale.

Pe de alta parte, analistii Comisiei europene considera ca incepand cu 2015 peste 90% din joburile de pe piata muncii vor avea ca cerinta primordiala cunostinte IT de baza.
Noile progrese inregistrate in domeniul informatiilor si al aplicatiilor (cloud computing, Internet mobil, retele de socializare) necesita noi competente si creeaza oportunitati uriase pentru cei care vor fi primii care le vor valorica si stapani. (Manifestul competentelor digitale, p. 16).

Ca urmare, intr-economie globalizata, competentele digitale reprezinta un avantaj decisiv pe piata locurilor de munca.

Dincolo de ceea ce ne ofera dezvoltarea tehnologiei, se pune cu acuitate problema cum ne pregatim noi azi pentru a face fata provocarilor economiei si societatii de maine.
Aceasta este ideea centrala a campaniei de constientizare “Saptamana competentelor digitale 2013” care se va desfasura in perioada 26 martie-3 aprilie, sub organizarea Asociatiei producatorilor si distribuitorilor de echipamente de tehnologia informatiei si comunicatiilor (APDETIC).
Intre partenerii programului se numara: Ministerul pentru Societatea Informationala, Intel, Microsoft, HP, IBM, Junior Achievement, BSA, ANBPR-Biblionet, AGORA, Hotnews si Medialook.
Ambasadorul “Saptamanii competentelor digitale” este Varujan Pambuccian.

“Saptamana competentelor digitale 2013” va include o serie de actiuni cum ar fi: Conferinta de deschidere (in 26 martie, 16:00, la sediul Intel), vizite ale grupului de elevi si studenti la companii IT, webinars si un concurs de eseuri cu tema “Tehnologia si noi”.

La evenimentul de deschidere vor participa Michel Catinat, Head of Unit, DG Enterprise and Industry, European Commission, reprezentanti ai Ministerului pentru Societatea Informationala, ai Ministerului Educatiei Nationale, ai partenerilor campaniei, studenti si elevi, mass-media.

Cu acest prilej va fi distribuita si brosura Manifestul competentelor digitale, elaborat un grup de experti sub coordonarea lui Dan Tapscott, autoritate mondiala in domeniul inovatiei si al impactului economic si social al tehnologiei informatiei.