Comisia europeana lanseaza Competitia eSkills for jobs 2014
01/07/2014
APDETIC a organizat seminarul Provocari ICT 2015-2020 în cadrul programului european Watify – Stimulating Digital Entrepreneurship
30/01/2015
Arata-le pe toate

Conferinta europeana “Competente digitale: cum sa faci o cariera cu tehnologia digitala”

Roma a fost joi, 30 octombrie, gazda Conferintei la nivel inalt cu tema eSkills: Making a career with digital technologies, desfasurata in cadrul campaniei europene eSkills for jobs 2014.

Conferinta, organizata de DIGITALEUROPE si ANITEC, a reunit peste 400 de participanti – ministri, reprezentanti ai Comisiei europene, ai industriei IT&C, profesori, elevi si studenti. Temele abordate au inclus: situatia cererii si ofertei in economia digitala, adaptarea politicilor educationale la nevoile societatii informationale, stimularea inovatiei si a antreprenoriatului digital, cele mai bune practici si solutii creative pentru dezvoltarea competentelor digitale in Europa, oportunitatile existente pe piata muncii pentru persoanele cu competente digitale.

Conferinta a oferit, totodata, cadrul festiv de decernare a premiilor din cadrul Competitiei europene eSkills for jobs 2014. Intre premianti s-a inscris romanul Cosmin Malureanu, creatorul companiei Ascendia, castigator la categoria Antreprenoriat Digital.

Premiul oferit de compania Huawei consta intr-o vizita de o saptamana la centrul sau de cercetare-dezvoltare din China in cursul anului 2015.

La fel ca si in editia eSkills 2012, Romania se inscrie din nou printre tarile premiate in aceasta competitie de prestigiu, demonstrand odata in plus valoarea resurselor umane in domeniul tehnologiei digitale.

Campania de constientizare eSkills for jobs continua pana in luna decembrie 2014 in cele 30 de tari participante. In Romania activitatile campaniei sunt coordonate de APDETIC incepand cu prima editie din 2010.

Comisia europeana si-a anuntat deja intentia de a organiza campanii eSkills for jobs si in anii 2015-2016 din dorinta de a stimula in continuare interesul europenilor pentru profesii bazate pe competente digitale.